Handboek psychodiagnostiek : van testmethode naar toepassing. - de Ruiter, Corine, ....-; Hildebrand, Martin, ....- (Amsterdam : Harcourt, 2006)
Inhoudsopgave1 Evidence-based psychodiagnostiekDeel 1: Testmethoden2 Persoonlijkheidsvragenlijsten3 Classificatie van klinische en persoonlijkheidspathologie door middel van (semi-)gestructureerde interviews4 De Rorschach Inktvlekken Methode5 Intelligentietests6 Neuropsychologisch onderzoek7 Diagnostiek van het gezin: Een systeemtheoretische visieDeel 2: Toepassingen8 Therapeutische psychodiagnostiek: Het samenwerkingsmodel van Finn9 Psychodiagnostiek in de eerstelijnszorg10 Psychodiagnostiek in de klinische psychiatrie11 Forensische psychodiagnostiek in een intramurale setting12 Psychodiagnostiek bij kinderen en jeugdigen in de jeugd-GGZ13 Psychodiagnostiek in de sociale verzekeringsgeneeskunde14 Beroepsethische aspecten van de psychodiagnostiek
Testotheek
Keywords: Psychodiagnostiek; Psychologische tests