Handboek netwerken. - Van Vugt, Sander, ....- (Culemborg : Van Duuren Media, 2005)
Tegenwoordig is het opzetten van een netwerk geen grote uitdaging meer; hardware is in allerlei varianten verkrijgbaar, softwarematige ondersteuning wordt direct door het besturingssysteem geleverd en toepassingen zijn er te over. Om een netwerk echter betrouwbaar en veilig te maken is meer kennis nodig, onder andere van de achterliggende technieken en de gebruikte protocollen. Netwerkexpert Sander van Vugt legt in dit boek in heldere bewoordingen uit welke theorie er achter een goed netwerk schuilgaat. Daarnaast laat hij vele praktijktoepassingen en -voorbeelden de revue passeren. Zo leest u ander andere over het OSI-model en de TCP/IP-protocolstack, en leert u hoe datapakketjes van router naar router worden doorgegeven. Tot de behandelde onderwerpen behoren: - Het OSI-model - Telefoonnetwerken - Draadloze netwerken - Verbindingsapparatuur - Netwerktoepassingen - TCP/IP en het Internet Protocol - Het Domain Name System - Routering en NAT - Firewalls - Netwerkbeheer - Convergentie tussen data en telefonie
Keywords: Computernetwerken; Netwerken