Leren voor vormingswerk : concepten voor faciliteren van leren. - Cockx, Frank, ....- (Brussel : SoCiuS, 2007)
Inhoudsopgave 1 Het sociaal-cultureel volwassenenwerk en levenslang en levensbreed leren 1.1 Sociaal-cultureel werk en volwasseneneducatie 1.2 Het decreet van 4 april 2003 1.3 De sociaal-culturele visie op levenslang en levensbreed leren 2 Het ontwerpen van sociaal-cultureel vormingswerk 2.1 Sociaal-culturele activiteiten in relatie tot vormingswerk 2.2 Fase 1: De oriënteringsfase (IDEE) 2.3 Fase 2: De definitiefase (Wat?) 2.4 Fase 3: De ontwerpfase (Hoe?) 2.5 Fase 4: De uitvoerende fase (Doen) 2.6 Fase 5: De nazorgfase (En verder?) 2.7 Belangrijke aandachtspunten 3 Kijken naar interveniëren en leren 3.1 Educatief interveniëren 3.2 Leren in de wetenschappelijke literatuur 4 Het faciliteren van leren 4.1 Drie perspectieven op het faciliteren van het leren 4.2 Sociaal-cultureel vormingswerk
Keywords: Permanente vorming -- Sociaal-cultureel werk