Handboek spraakkunst. - De Schryver, Johan, ....-; Haeseryn, Walter Jan Maria, 1954-; Rutten, Gijsbert Johan, 1977- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Handboek Spraakkunst biedt een beknopt overzicht van de belangrijkste termen van de Nederlandse grammatica, zoals die vooral in de Algemene Nederlandse Spraakkunst wordt beschreven; is didactisch opgezet, met na elk hoofdstuk een samenvatting en vragen (voorbeeldantwoorden op website); sluit daarom aan bij een oefenboek (met sleutels op de website); heeft tegelijk het karakter van een referentiewerk; geeft in kaderteksten ook informatie over de herkomst van een aantal termen; bevat een uitgebreide zeventalige lijst van grammaticale termen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Russisch). Het handboek richt zich tot iedereen die wel eens aan een grammaticale term twijfelt of er meer over wil weten: onderwijsmensen, taalprofessionelen, ouders van met spraakkunst worstelende leerlingen, enzovoort.
Keywords: Nederlandse spraakkunst; Nederlandse taal -- Grammatica