Eero Saarinen 1910-1961 : een functioneel expressionist. - Serraino, Pierluigi, ....- (Köln : Taschen, 2007)
Architectuur zat Eero Saarinen (1910-1961), een Amerikaan van Finse komaf, in het bloed. Zijn vader was architect en ontwierp de campus van de Cranbrook Academy of Art in Michigan, waar Eero architectuur, beeldhouwen en meubeldesign studeerde. Zijn veelzijdige opleiding droeg bij tot vaak organische en monumentale ontwerpen, zoals de TWA-terminal van de JFK-luchthaven in New York en de boogvormige, 192 meter hoge Gateway Arch in Saint Louis. Ook Saarinens beroemde Tulpstoel dwingt nog steeds bewondering af als een icoon van vernieuwend design.
Keywords: Saarinen, Eero