Oefenboek spraakkunst. - De Schryver, Johan, ....-; Haeseryn, Walter Jan Maria, 1954- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Dit oefenboek hoort bij het Handboek Spraakkunst, maar kan er ook los van gebruikt worden. Het richt zich tot iedereen die de traditionele spraakkunst wil inoefenen. Dat betekent dat het vooral gaat om oefeningen in het benoemen van de woorden naar de woordsoort (woordleer) en het ontleden van zinnen in zinsdelen (zinsleer). Daarnaast zijn er ook oefeningen in het ontleden van constituenten en oefeningen in verband met algemene verschijnselen, zoals de woordvolgorde. Van alle oefeningen zijn de correcte oplsossingen te vinden op de website van de uitgeverij, zodat dit werkboek uiterst geschikt is is voor zelfwerkzaamheid.
Keywords: Nederlandse spraakkunst; Spraakkunst; Nederlandse taal -- Grammatica -- Oefeningen