Workshops : de complete handleiding voor geweldige workshops. - Highmore Sims, Nikki, ....-; Embee Translations, ....- (Amsterdam : Pearson Education, 2007)
Je bent gevraagd een presentatie of workshop te geven, maar hebt geen idee hoe je dat aan moet pakken. De workshops die je je herinnert, waren vaak te saai en weinig aantrekkelijk. Hoe organiseer je nu een sessie waar de deelnemers echt iets aan hebben? Met behulp van dit boek kom je beslagen ten ijs. Een paar voorbeelden van situaties die je met behulp van dit boek het hoofd kunt bieden: - Je moet een trainingssessie vanuit het niets opbouwen, maar slaagt er bij gebrek aan ideen niet in iets goeds te verzinnen - in dit boek vind je de instrumenten om dat te voorkomen. - Je hebt wat trainingen gegeven maar behaalt er niet de gewenste resultaten mee - hier vind je de oplossing voor dit probleem. - Je hebt geen tijd om voor een presentatie tachtig flitsende PowerPoint-dia's te maken - geen nood, er zijn alternatieven die veel meer effect sorteren en maar half zoveel tijd kosten. Dit boek is ideaal voor iedereen die wel eens een workshop moet organiseren maar daar weinig ervaring mee heeft
Of te weinig tijd. Het leidt je stap voor stap door alle verschillende stadia, van de eerste voorbereidingen tot de evaluatie achteraf. Als je alle tips en technieken uit dit boek toepast in je workshops, zullen de deelnemers zich die nog lang herinneren - en om de juiste redenen!Inhoudsopgave Waarom is dit boek geschikt voor jou? Inleiding 1 Wie, wat, waar en waarom? 1.1 Je natuurlijke stijl 1.2 Overtuigingen en het belang van het voorstellingsvermogen 1.3 Sessieonderwerp en -resultaten 1.4 Waarom zou je moeite doen? De opgedane kennis toepassen 1.5 Wat voor soort sessie? 1.6 Je deelnemers 1.7 Locatie, locatie, locatie 1.8 Informatie versus leren 2 Integraal leren in het kort 2.1 De grootste mythe over trainingen 2.2 Alles wat je moet weten over de theorie van het leren 2.3 Muziek gebruiken 2.4 Energie 2.5 De 70/30-regel 2.6 Pauzes 2.7 Faciliteren - een handleiding voor bluffers 3 Een geweldige sessie opbouwen 3.1 Overzicht 3.2 Structuur en volgorde 3.3 Thema's 3.4 De titel 3.5 Het welkomstpakket
3.6 Metaforen en hoe je ze kunt gebruiken 3.7 Introductie en welkom 3.8 Opwarmactiviteiten/ijsbrekers 3.9 Brain Gym 3.10 Kant-en-klare activiteiten 3.11 Trucs van het vak 3.12 Een sterk einde 3.13 Evaluatie 3.14 Het inrichten van de workshopruimte 3.15 Follow-up 3.16 Materiaal slim ontwerpen 3.17 Deelnemersmaterialen 3.18 Je eigen materialen 4 Een metamorfose voor vergaderingen Appendixen Appendix 1 Thema's die je bij workshops kunt gebruiken Appendix 2 Mensenbingo Appendix 3 Verklarende woordenlijst en trainertaal Hulpmiddelen Index
Keywords: Presentaties