Wat zit er achter de wolken? : leidraad voor filosoferen met kinderen. - Lambrechts, Bieke, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Leraren kunnen met dit praktijkboek meteen aan de slag met kinderen van 5 tot 12 jaar. Ze vinden er heel wat bruikbare tips en lesuitwerkingen voor de lagere school. Maar ook leerkrachten buiten de lagere school zullen hierin inspiratie vinden. De lessen zijn geïllustreerd aan de hand van praktijkervaringen. In dit boek zijn negen thema's uitgewerkt. Thema?s: - Filosoferen over kunst - Filosoferen over tijd - Filosoferen over identiteit - Filosoferen over waar/onwaar - Filosoferen over humor - Filosoferen over geluk - Filosoferen over oorlog - Filosoferen over regels - Filosoferen over filosoferen
Keywords: Decroos, Johan; Filosofie -- Kinderen; Niet-confessionele zedenleer -- Basisonderwijs