CN, architecture in China - Jodidio, Philip, 1954-; Court, Christiane, ....-; Bosser, Jacques, ....- (Köln : Taschen, 2007)
China ontwikkelt zich op dit moment in een razend tempo, ook op het gebied van architectuur. Pas in 2001 werd het voor architecten mogelijk om zich legaal zelfstandig te vestigen. Voor die tijd bepaalden grote, door de staat gerunde ontwerpstudio? de architectuur. In deze drietalige uitgave (Eng/Fra/Du) wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen op architectuurgebied in de laatste 10 jaar. In de korte inleiding ziet Jodidio een stroming ontstaan die zich losmaakt van de westerse invloed en terugkeert naar de inheemse bouwkunst. Maar door de komst van de Olympische Spelen in 2008 bouwen er nu ook veel westerse architecten in China. In alfabetische volgorde worden 21 bureaus behandeld met in totaal 29 projecten. Het zijn merendeel Chinese bureaus van in het westen opgeleide, relatief jonge architecten. Van de niet-Chinezen zijn Herzog & De Meuron en OMA de bekendsten. Interessante en verrassende uitgave.
Includes bibliographical references.
Infosteel
Bevat teksten in het Engels, Duits en Frans.
Keywords: Architects -- China; Architecture -- History -- 20th century. -- China; Architecture -- History -- 21st century. -- China; Architectuur -- China