Survivalgids voor de student : study skills handboek. - Cottrell, Stella, ....- (Gent : Academia Press, 2008)
De student die in het hoger onderwijs terechtkomt, moet meteen over een flink aantal vaardigheden beschikken. Gelukkig zijn de meeste van die vaardigheden aan te leren. Deze Survivalgids voor de Student leert de nieuwkomers in het hoger onderwijs de belangrijkste kneepjes, niet alleen om te overleven maar ook om succesvol te zijn en te slagen. Uiteraard vind je hier het 'klassieke' advies over studieplanning, geheugentips, organisatie, . Maar deze publicatie kenmerkt zich vooral door de uitgebreide aandacht die gaat naar enkele vaardigheden eigen aan het hoger onderwijs: het maken van notities, zelfstandig opzoeken van informatie, schrijven van teksten allerhande, interpreteren van cijfers en grafi eken, organiseren van projectwerk, het gebruik van de computer, principes van e-learning, . De Survivalgids voor de Student is geschikt: · als voorbereidingsboek voor de student in het secundair onderwijs · als handboek bij introducties studievaardigheden in het hoger onderwijs · als zelfhulpboek voor de student in hogeschool of universiteit
Keywords: Studiemethodes; Studievaardigheden -- Hoger onderwijs