Grepen uit het verleden van de psychoanalytische pedagogiek. - Donckers, Jeroen, ....- (Gent : Idesça, 2005)
Inhoudsopgave I. Dynamiek van het opvoedkundige proces Over de psychologie van de schooljongens De leerlingenbegeleider De toekomst van de voorlichting en de psychoanalyse Het onbewuste van ouders in de opvoeding van kinderen Verzoek tot opheffing van een opvoedingsmoeilijkheid Over een lacune in de psychoanalytische pedagogiek 2. Psychoanalytische observaties van de kinderpsyche Ondergoedfetisjisme bij een éénjarig kind Over het godsgeloof van het kind Het ontstaan van pavor nocturnus bij een kind: een aanhangsel Marianne wil niet in bad Kinderspel en fetisjisme Almacht van de gedachten bij kinderen Het magische denken bij kinderen Over de theorie der domheid: een uiteenzetting over een studie van Karl Landauer Menstruatieangsten Over de eenvoudige mannelijke pubertijd 3. Dynamiek van de kinderanalyse Twee gevallen van stotteren Een "onopgevoed" kind Uit de analyse van een hondenfobie Uit de analyse van een slaapwandelende knaap
Keywords: Pedagogie; Psychoanalyse