Freuds psychologie van het oordeel : over het begin van de psychoanalyse. - Geerardyn, Filip, 1961-2018 (Gent : Idesça, 2007)
Inhoudsopgave Deel I: Het ontwerp als antwoord op een kliniek van de 'overintense voorstelling' 1. Lessen over de aandoeningen van het zenuwstelsel 2. De suggestie en haar genezingskracht 3. Studies over hysterie 4. Over de opvatting van de afasieën Deel II: Freuds ontwerp van een natuurwetenschappelijke psychologie 1. Het concept van de kwantiteit 2. De hypothese van het neuron N
Keywords: Freud, Sigmund; Klinische psychologie; Psychoanalyse