Schrijven voor het beeldscherm : internet en intranet, weblogs en wiki, schrijven voor Google. - Hendrikx, Willem, ....- (Den Haag : SDU, 2009)
1. Inleiding DEEL I : STRUCTUUR EN TEKST 2. Een spoedcursus: schrijven van beeldschermteksten in twaalf stappen 3. De lezer als haastige bezoeker 3. Structureren van online-informatie op macroniveau 4. Structureren van online-informatie op paginaniveau 6. Informatieblokken als bouwstenen 7. Hulpmiddelen voor de bezoeker 8. Een andere stijl van schrijven 9. Schrijven voor Google 10. To link or not to link 11. Omzetten van papieren naar elektronische documenten 12. Redactie en beheer 13. Schrijven voor het intranet 14. Schrijven met een contentmanagementsysteem DEEL II : GENRES 15. Voorlichting en informatie 16. E-Zines 17. E-mail 18. Personeelsadvertenties 19. Onlinebeleids- en adviesrapportage 20. Helpteksten 21. Online opleiden 22. Toon ons uw homepage en wij vertellen wie u bent 23. Weblogs en wiki
Keywords: Schrijfvaardigheden -- Websites; Internet ( computernetwerken ) -- Teksten voor websites -- Nederlandse taal; Teksten op beeldscherm; Webdesign