Waarderingsmodellen voor de onderneming : praktijkgeoriënteerde aanpak. - Van Der Elst, Jacques, ....-; Van Loocke, Thierry, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2009)
Een doordachte aanpak voor de waardering van ondernemingen is in huidige tijden van onzekerheid van fundamenteel belang. Dagelijks worden we geconfronteerd met bruuske koersschommelingen. Op het eerste gezicht verliezen solide ondernemingen een derde, de helft of zelfs méér van hun beurswaarde in enkele maanden tijd. Vele beleggers verliezen, maar evenveel winnen. Voor beiden is er maar één kernvraag: 'Wat is de juiste waarde van een onderneming?' Op basis van diverse theoretische en praktische modellen wordt in Waarderingsmodellen voor de onderneming een genuanceerd beeld gegeven van wat de onderliggende bouwstenen van de waarde van een bedrijf zijn. Deze bouwstenen worden samengebracht in waarderingsmodellen, elk met hun specifieke voor- en nadelen. Vanuit theoretisch en praktisch oogpunt worden deze waarderingsmodellen kritisch doorgelicht door twee specialisten ter zake. Daarbij werd gekozen voor een directe aanpak van het onderwerp, in een toegankelijke taal en volgens een gestructureerde methode. Het resultaat is een praktijkgeoriënteerd boek, dat zowel studenten als professionals en zelfs individuele beleggers een perfect evenwicht biedt tussen praktijk en theorie van het waarderen van een onderneming. Om maximaal rendement te kunnen halen uit het boek worden de besproken waarderingsmodellen in kant-en-klare Excelberekeningen meegeleverd (cd-rom).