Geef eens een voorbeeld : naar een methodiek van goede praktijkvoorbeelden. - Kelchtermans, Geert, ....-; Ballet, Katrijn, ....- (Mechelen : Plantyn, 2009)
Geef eens een voorbeeld in het kort > Analyse van het fenomeen praktijkvoorbeelden > Methodiek van goede voorbeelden Onze eigen praktijk beter begrijpen en die inzichten in een vorm gieten dat ze anderen kunnen inspireren. Zo zou men kernachtig het werken met praktijkvoorbeelden kunnen omschrijven. En praktijkvoorbeelden zijn in de mode. Overal werken onderwijsmensen met casussen: op pedagogische studiedagen, in opleidingen, publicaties, teamvergaderingen, workshops ? Valt er op die manier écht wat te leren van collega?s? Neem jíj zo?n voorbeelden over? Wanneer vind je er werkelijk inspiratie in? Of: aan welke voorwaarden moeten praktijkvoorbeelden voldoen om ?goede praktijkvoorbeelden? te zijn? Hoe stel je zo?n voorbeeld op zodat je collega?s of medewerkers er wat mee zijn? Geef eens een voorbeeld is een invulling van de onderzoekerhouding die ook in de basiscompetenties van leerkrachten wordt verwacht. Met dit hand- en werkboek willen de auteurs die onderzoekerhouding en -vaardigheden bij leerkrachten en schoolleiders en -begeleiders mee helpen ontwikkelen.
Keywords: Coöperatief leren; Probleemgestuurd leren