Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs - Donkers, Henk, 1952-; Markhorst, Selma, ....-; Smits, Marij, ....- (Bussum : Coutinho, 2010)
I. ALGEMENE PRINCIPES 1. Een kijkje in de journalistieke keuken 2. Voorbereiding 3. Informatie verzameling 4. Een opzet maken 5. Structuur zichtbaar maken 6. Helder, aantrekkelijk en correct formuleren 7. Afwerking II. GENRES 8. Persbericht 9. Nieuwsbericht en nieuwsartikel 10. Portret 11. Interviewartikel 12. Column 13. Recensie 14. Commentaar 15. Ingezonden brief 16. Opinieartikel 17. Achtergrondartikel 18. Nieuwsanalyse 19. Reportage 20. Serviceartikel 21. Webartikel
Keywords: Journalistiek; Journalistieke teksten -- Nederlandse taal; Schrijven -- Journalistiek; Wetenschapsjournalistiek