Mie Piraat - Minne, Brigitte, 1962-; De Kinder, Jan, 1964- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Mie is een woeste piraat. Ze is voor niets of niemand bang. Behalve voor het donker. Het donker zit vol enge schaduwen. Gelukkig bedenken haar vrienden een oplossing, zodat Mie ook in het donker een woeste piraat kan zijn. Een vrolijk prentenboek waarin kinderen van 4 tot 7 jaar kennismaken met technologische hulpmiddelen als verrekijkers en hightechnachtkijkers. Grappig prentenboek over het konijntje Mie, dat graag stoer wil zijn. Ze speelt met haar vriendjes een stoere piraat, en is bijvoorbeeld niet bang voor onweer. Ze blijkt echter wel bang te zijn in het donker, waardoor ze niet durft mee te spelen in een nachtspel. Maar de vader van vriendje Vleermuis zorgt voor een speciale bril, waarmee ze net als nachtdieren in het donker kan kijken. De illustraties zijn veelal met aardekleuren ingekleurde tekeningen met een collageaccent, die van grootte verschillen tussen een halve pagina tot twee naast elkaar liggende pagina's. Op de laatste twee pagina's wordt informatie gegeven over infraroodcamera's, voorzien van enkele foto's.
Bij dit boek is het educatief pakket voor kleuters "Oogjes open" beschikbaar.
Keywords: Bang zijn; Leesboeken ; kleuters; Zeerovers; Spelen-speelgoed