Voorbij de grens : de wonderlijke tocht van 10 mensen over hun handicap heen. - Blancquaert, Lieve, 1963- (Tielt : Lannoo, 2008)
Lieve Blancquaert met het fascinerende verhaal achter het tv-programma Voorbij de grens In maart 2008 trok Lieve Blancquaert, gewapend met niet meer dan haar fototoestel en haar notitieboekje, samen met tien fysiek gehandicapte mensen door de jungle van Nicaragua, op zoek naar een antwoord op de vraag hoe het is om te leven in een lichaam met fysieke beperkingen. Het resultaat is het programma Voorbij de grens, dat te zien was op Eén. Een ontroerend en eerlijk boek, waarin Lieve Blancquaert uitgebreid op zoek gaat naar wat haar tochtgenoten ondanks alle beperkingen drijft, en diep graaft in hun ziel. Uitvoerig geïllustreerd met tientallen foto's, gemaakt tijdens de tocht en in hun eigen situatie thuis Dit is het verhaal van de drie weken durende tocht door het barre Nicaragua die Lieve Blancquaert ondernam met tien mensen met een handicap. Deze unieke tocht verandert het leven van alle deelnemers definitief. Het is het verhaal van het verleggen van persoonlijke grenzen, 'voorbij de grens' van wat een mens in normale omstandigheden kan...
Keywords: Gehandicapten -- Beeldvorming; Lichamelijk gehandicapten; Trektochten; Voorbij de grens (televisieprogramma).