Sesam atlas van de fysiologie - Silbernagl, Stefan, 1939-; Despopoulos, Agamemnon, 1924-1979; Gay, Rüdiger, ....- (Baarn : ThiemeMeulenhoff, 2010)
De eerste druk van de 'Sesam atlas van de fysiologie' verscheen in 1979. Deze vijftiende druk is opnieuw geactualiseerd; de nieuwste inzichten in de fysiologie van de mens zijn verwerkt. De eerste druk, in Duitsland uitgegeven, was van de hand van de Duitser Silbernagel en de in Amerika werkzame hoogleraar Despopoulos. Deze laatste verongelukte spoedig na het verschijnen van die druk. Silbernagel wordt nu bijgestaan door diverse andere deskundigen. In een dertiental hoofdstukken komen de diverse orgaansystemen aan de orde. Op de linkerpagina vinden we telkens de tekst, op de rechterpagina verhelderende illustraties. Dat het boek uit het Duitse taalgebied komt, blijkt nog uit de literatuurverwijzingen, die voor een groot deel Duitstalig zijn.
Inhoudsopgave : 1. Grondslagen, celfysiologie 2. Zenuw en spier, arbeid 3. Vegetatief zenuwstelsel 4. Bloed 5. Ademhaling 6. Zuur-base-huishouding 7. Nieren 8. Hart en bloedsomloop 9. Warmtehuishouding en thermoregulatie 10. Spijsvertering 11. Hormonen, voortplanting 12. Centraal zenuwstelsel en zintuigen 13. Appendix
Keywords: Fysiologie; Menselijk lichaam