Non-verbale communicatie : dat spreekt ook in het onderwijs. - De Smet, Pieter, ....- (Brugge : Die Keure Business & Economics, 2010)
Communicatie bestaat voor 7 % uit woorden en voor 93 % uit non-verbale aspecten. In dit boek ontleedt Pieter De Smet niet alleen uw lichaamstaal in zijn gekende no-nonsense stijl. Hij onderwerpt ook uw verbale communicatie aan een grondige analyse. Het resultaat? Een waaier aan tips en tricks in functie van een optimale info-overdracht én ontvangst. Eén hoofdstuk wijdt Pieter De Smet volledig aan efficiënt communiceren met leerlingen en ouders in onderwijssituaties. Hoe u communiceert bepaalt voor een groot stuk het rendement van uw denken, spreken en handelen. Is uw communicatie efficiënt? Ontdek het in dit boek.
Inhoudsopgave : Deel 1 : Overtuigen en overhalen zijn werkwoorden zeker te weten vooraleer te ageren Deel 2 : De fundamentele kennisaspecten van communicatie Deel 3 : Communicatie in een notendop Deel 4 : Verbaal communiceren Deel 5 : Non-verbaal communiceren Deel 6 : Communiceren met moeilijke en/of agressieve mensen Deel 7 : Onderwijstips vanuit communicatieoogpunt Deel 8 : Special cases Deel 9 : Communicatie: dit stemt tot nadenken en werkt inspirerend
Keywords: Communicatie -- Onderwijs; Lichaamstaal