Hand(ig)boek zakelijk schrijven : zakelijke teksten van A tot Z. - van der Horst, Afke, ....-; Reuver, Jeanine, ....- (Den Haag : Academic service, 2011)
Hand(ig) boek zakelijk schrijven is het ideale boek om bij de hand te hebben voor iedereen die schrijft op het werk. Het behandelt de meestvoorkomende teksten en staat boordevol voorbeelden uit de praktijk. Voor elke tekstsoort geeft dit boek tips, do's en don'ts, voorbeeldteksten, een stappenplan en een handig format. Zo wordt zakelijk schrijven een stuk eenvoudiger. Hand(ig) boek zakelijk schrijven behandelt de volgende tekstsoorten: Advertentie Adviesrapport Agenda Betalingsherinnering Brochure Direct mail Flyer Folder Handleiding Interview Intranetbericht Klachtenbrief Memo Nieuwsbericht Notulen Offerteaanvraag Onderzoeksverslag Persbericht Sollicitatiebrief Speech Uitnodiging Vacaturetekst Vergaderverslag Webteksten Zakelijke brief Zakelijke e-mail De auteurs introduceren elke tekstvorm met een voorbeeld van een tekst die niet zo geslaagd is en leggen uit wat er is misgegaan. Natuurlijk geven ze vervolgens ook een voorbeeld van een goede tekst, met een uitleg waaróm die tekst zo goed is. Met een handig invulschema voor de betreffende tekstsoort ? het format ? en een bijbehorend stappenplan komt iedere schrijver stap voor stap van 'nul' tot een goede tekst. Alle formats zijn ook gratis te downloaden op www.zakelijkschrijven.nl.
Zakelijke e-mail
Keywords: Correspondentie -- Nederlands; Zakelijke communicatie; Zakelijke brieven -- Nederlandse taal; Zakelijke communicatie -- Nederlandse taal