Algebra voor ingenieurs : met ondersteuning voor computeralgebra Maple. - Keppens, Dirk, ....- (Leuven : Acco, 2007)
Lineaire algebra is een onderdeel van de wiskunde dat in geen enkele ingenieursopleiding mag ontbreken. De rol van dit wiskundeonderdeel in tal van ingenieurstoepassingen is buitengewoon groot.Dit boek is geschreven voor al wie wil kennismaken met de basisbegrippen van de lineaire algebra, in het bijzonder voor bachelors in de ingenieurswetenschappen. Vertrekkende bij een inleidend hoofdstuk over de uitbreiding van de reële getallen naar de complexe getallen, worden in de daaropvolgende hoofdstukken achtereenvolgens besproken: matrices (over het veld van de reële en de complexe getallen), determinanten en lineaire stelsels, vectorruimten, lineaire afbeeldingen tussen vectorruimten en inproductruimten. Concrete voorbeelden illustreren de ingevoerde begrippen en eigenschappen. Er is ook ondersteuning voor het gebruik van het computeralgebrasysteem Maple. Aan het einde van ieder hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van beschikbare Maple-commando's.