Als leidinggeven in het onderwijs je vak is. - van den Dungen, Anton, ....-; Dirkx, Coen, ....-; van Rossum, Birgit, ....- (Zaltbommel : Thema, 2012)
Visie vormen, samenwerken, motiveren, plannen en ook nog eens zelf op de hoogte blijven en bijleren... De moderne leidinggevende in het onderwijs moet een alleskunner zijn. Hoe je dat op een efficiënte manier doet, laten Van den Dungen, Dirkx en Van Rossum zien in Als leidinggeven in het onderwijs je vak is. Met speciaal op het onderwijs afgestemde adviezen, praktijkvoorbeelden en overzichtelijke modellen komen de belangrijkste managementvaardigheden aan de orde. Natuurlijk is er ruimte voor theoretische achtergronden, maar die worden gepresenteerd in beknopte kaders, want de praktijk van de leidinggevende staat voorop. Met dit boek willen de auteurs vooral ook bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling. Het is belangrijk af en toe stil te staan bij je sterke en minder sterke kanten en na te denken over vragen als: Waar ben ik goed in als leidinggevende? Wat is op mijn school het hardste nodig? Past dat bij mij? Hoe zorg ik zelf of via anderen dat dingen verbeteren? Dit boek helpt je deze vragen te beantwoorden en geeft je een stevige en professionele steun in je rug bij je ontwikkeling als leidinggevende. (flaptekst)
Keywords: Leidinggeven -- Onderwijs; Leidinggeven; Onderwijs -- Leidinggeven; Onderwijs; Onderwijsmanagement