Handboek voor de interne communicatiespecialist - Boer, Marleen, ....- (Groningen [etc.] : Noordhoff, 2012)
'Handboek voor de interne communicatiespecialist' biedt een actuele kijk op de rol van de interne communicatiespecialist in een organisatie. Hoe verhoudt de expertise van de communicatiespecialist zich tot die van externe doelgroepen die via Twitter en andere sociale media steeds meer invloed (willen) uitoefenen op het aloude proces van boodschap, zender en ontvanger? Dit boek is een introductie in het vakgebied van de interne communicatie, waarin steeds meer gebruik gemaakt wordt van digitale en sociale communicatiemiddelen. Het boek behandelt onder andere de volgende onderwerpen: -verdieping in de functie van een interne communicatiespecialist -kennismaking met de functie en noodzaak van interne communicatie in een organisatie -vergelijking met andere disciplines in een organisatie en de samenwerking met interne communicatie -interne communicatie bij veranderingsprocessen -uitleg over de praktische toepasbaarheid van diverse interne communicatiemiddelen Deze uitgave geeft studenten middelen in handen om de functie van interne communicatiespecialist goed uit te kunnen oefenen. Daarbij wordt inzicht gegeven in de werking van bepaalde mechanismen in organisaties en hoe deze in het voordeel kunnen werken van een effectieve interne communicatie. Het boek is gelardeerd met vele praktisch toepasbare en inspirerende voorbeelden. Op de bijbehorende website vindt u o.a. toetsvragen, cases, stappenplan, voorbeelden van middelen, stellingen en discussievragen en tips voor docenten.
Inhoudsopgave : 1. De interne communicatiespecialist 2. Basiselementen van interne communicatie 3. Functie van interne communicatie 4. Beleidsmatige communicatie 5. Cultuur 6. Communicatie bij veranderingen 7. De gereedschapskist Antwoorden vragen Literatuuropgave Illustratieverantwoording Over de auteur Register
Met lit. opg., reg.
Keywords: Interne communicatie