Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren - Celie, Lut, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2013)
Lut Celie beschrijft haar ervaringen als psychotherapeut in De Bleekweide, waar ze kinderen en jongeren met emotionele problemen behandelt. Ze pleit ervoor om hen niet meteen te stigmatiseren, maar onbevangen naar hen te luisteren en hen de ruimte te geven om hun verdriet te uiten. Boek naar aanleiding van de gelijknamige televisieserie. Hoe kunnen we kinderen en jongeren beter begrijpen in hun zoektocht, hun emotionele lijden? Wat te doen met hun gekraste ziel, bekraste armen, hun ontploffi ngen, ontembare emoties en apathische gedrag? Zo veel woekert in hen, zo veel doet pijn. Hun nest verdwijnt, oude verbindingen worden doorgeknipt. Van onlust na kleine kwetsuren tot diep leed na zware trauma's, van pijn om een scheiding tot zelfmoordpoging na pestgedrag: kinderen en jongeren geven soms kleine signalen of stellen grote daden die ons machteloos en met veel vragen achterlaten. Oké, er is veel pijn, onmacht, angst en verlies, maar er is vooral ook hoop. Helen en herstellen kan als we goed luisteren en leren kijken door een dubbele bril: daar is ze van overtuigd.
Uitgebreide uitgave van Luister nu eens naar mij! : ondergesneeuwde gevoelens bij kinderen en jongeren (2008).
Keywords: Emotionele stoornissen -- Jeugd; Emotionele stoornissen -- Kinderen; Jeugdpsychotherapie; Kinderpsychotherapie