De nieuwe antimisbruikbepaling : verslagboek van het grote antimisbruik-seminar georganiseerd door Kluwer opleidingen op 10 mei 2012 - Jansen, Tom, ....-; De Broe, Luc, 1959- (Mechelen : Kluwer, 2013)
De programmawet van 29 maart 2012 heeft zowel in de inkomstenbelasting als in de registratie- en successierechten een nieuwe antimisbruikbepaling ingevoerd die het principe van de wetsontduiking introduceert in het Belgische belastingrecht. Deze nieuwe antimisbruikbepalingen is veelbesproken. Kunnen de veelgebruikte 'constructies' de toetssteen met het nieuwe artikel doorstaan? Wat kan nog? Wat niet meer? Om licht in de duisternis te brengen, organiseerde Kluwer Opleidingen op 10 mei 2012 het grote antimisbruik-seminar. Tijdens dit seminarie wierpen verschillende topsprekers hun licht op de nieuwe bepaling. Hierbij kwamen de ontstaansgeschiedenis, de interpretatie, de toepassing als de grondwettelijkheid van de nieuwe bepaling aan bod. In dit boek worden de uiteenzettingen van de specialisten tijdens het seminarie weergegeven.