Betaald educatief verlof - Dellisse, Marie-Paule, ....- (Mechelen : Kluwer, 2013)
Het stelsel van betaald educatief verlof geeft werknemers het recht om met behoud van loon afwezig van het werk te zijn om bepaalde opleidingen te volgen of om zich op examens voor te bereiden en eraan deel te nemen. De werkgever kan een gedeeltelijke terugbetaling bekoimen van de lonen voor de dagen en uren betaald verlof die door zijn werknemers werden genomen. De Herstelwet van 22 januari 1985 heeft de basis van dit stelsel gelegd.
Keywords: Arbeid; Sociale werkgelegenheid