Transfer pricing - Batselier, Luc, ....- (Mechelen : Kluwer, 2013)
Transfer pricing is brandend actueel. Mede door de globalisering en de opkomst van de internationale ondernemingen is transfer pricing uitgegroeid tot één van de belangrijkste thema's inzake internationale fiscaliteit. Elke goed beheerde ondermening moet aandacht hebben voor de transfer pricing-problematiek. Het voorbereiden van goede verrekenprijsdocumentatie kan ondernemingen immers veel geld en problemen besparen. Dit boek geeft een duidelijk overzicht inzake transfer pricing: de theorie van de OESO-richtlijnen, aangevuld met voorbeelden, toepassingen en verwijzingen naar de praktijk. ■De OESO-richtlijnen inzake verrekenprijzen vormen de basis van de hoofdmoot van dit boek. ■De verschillende transfer pricing-methoden worden ontleed en de voor- en nadelen ervan worden tegen elkaar afgewogen. ■Er is bovendien ook aandacht voor de artikelen in het WIB 1992 die verwijzingen bevatten naar de verrekenprijzen. ■Waar nodig werden ook de werkzaamheden van de Europese Commissie betrokken.
Keywords: Verrekenprijzen