De managementvennootschap - Salens, Philippe, ....- (Mechelen : Kluwer, 2013)
Managementvennootschappen zijn populair. Het gebruik van een vennootschap kan immers aanzienlijke fiscale en parafiscale voordelen opleveren. In dit boek geeft Philippe Salens een grondige en praktijkgerichte fiscaal-, vennootschaps- en sociaalrechtelijke analyse van de managementvennootschap. Ook de boekhoudkundige aspecten komen aan bod. De aandacht wordt hierbij toegespitst op aandachtspunten en problemen die vaak voorkomen bij het gebruik van een managementvennootschap. Volgende topics komen o.a. aan bod: •Waarom kiezen voor een managementvennootschap? •Analyse van de ideale rechtsvorm voor een managementvennootschap •De invloed van de nieuwe antimisbruikbepaling op de managementvennootschap •Aansprakelijkheid van de managementvennootschap •De houding van de RSZ tegenover de managementvennootschap (incl. de problematiek van de schijnzelfstandigheid) •De managementvennootschap en de btw
Keywords: Managementvennootschappen