Hoe kleuters en jonge kinderen "taal" leren in beweging - Lamon, Annie, ....-; De Veylder, Francine, ....-; Vaesen, Eric, ....- (Gent : PVLO (Publicatiefonds voor Lichamelijke Opvoeding), 1999)
Dit boek is bestemd voor leerkrachten en opvoeders van kinderen van 3 tot 7 jaar. Het biedt een geheel van oefenstof aan in de vorm van lesvoorbereidingen. Hierbij wordt de beweging als essentiële gedragscomponent van de kleuter benut en ontwikkeld. Deze motorische component wordt samen met cognitieve elementen bijzonder benadrukt en gebruikt als uitgangspunt voor de algemene vorming van het schoolkind.
Keywords: Bewegingsopvoeding : kleuteronderwijs; Voorbereidend lees- en taalonderwijs