Bedrijfskunde : de basis - Alblas, Gert, ....-; Kokke, Kees, ....-; Thuis, Peter, 1970- (Groningen : Noordhoff, 2012)
'Bedrijfskunde, de basis' is een compacte en heel toegankelijke inleiding op de besturingsvraagstukken waar het management van organisaties mee te maken heeft. Aan de orde komen de besturing van het productieproces, de geldstroom en mensen in de organisatie. 'Bedrijfskunde, de basis' onderscheidt zich van andere boeken door een integrale benadering van de organisatie als technisch, financieel-economisch en sociaal systeem. In deel 1 wordt de inrichting en besturing van bedrijven vanuit verschillende invalshoeken beschreven. In deel 2 worden de functionele deelgebieden en de ontwerp- en besturingsvraagstukken die zich daarin voordoen, beschreven. In deel 3 staan ten slotte de processen binnen het bedrijf als geheel centraal.
Keywords: Bedrijfskunde