Communicatieleer : een inleiding - Oomkes, Frank R. (Frank Rudolf), 1943- (Den Haag : Boom Lemma, 2013)
Wij vullen onze dagen met praten en luisteren, schrijven en lezen, vergaderen, telefoneren, e-mailen en televisie kijken. Wat doet dat ons en wat doen wíj ermee? Als communicatie zo bepalend is voor ons bestaan is het zeker nuttig om méér te weten van wetten, regels en patronen van communicatie.In Communicatieleer komen ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde: principes en modellen van communicatie, lichaamstaal, communicatiepatronen, interculturele communicatie en cultuurschok, communicatie in groepen, communicatie van enkeling tot groep en de werking en uitwerking van massacommunicatie. Hoewel veel onderzoek verwerkt is om tot verantwoorde uitspraken te kunnen komen, is de stijl persoonlijk, toegankelijk en worden veel voorbeelden uit het dagelijkse leven gegeven.Wijzigingen ten opzichte van de vorige drukDeze negende druk is geheel geactualiseerd en de inzichten op communicatiegebieden die in snelle ontwikkeling zijn, vooral op het terrein van de 'nieuwe media', zijn waar nodig aangepast.
Keywords: Communicatieleer