De elektronische handtekening - Vandendriessche, Johan, ....- (Brugge : Vanden Broele, 2013)
Het begrip "elektronische handtekening" en de invoering ervan in het Belgische recht gaf aanleiding tot grote verwarring en discussies. Vandaar de grote nood aan een omvattend werk dat de vragen en problemen bundelt. Dit werk biedt u in de eerste plaats een duidelijk inzicht in deze problematiek. De inhoud van het werk is niet puur wetenschappelijk, maar schetst concrete probleemsituaties en reikt antwoorden aan. Met dit boek bezit u een praktische gids over het gebruik van een elektronische handtekening en krijgt u een antwoord op de juridische vragen hierover.
Inhoudsopgave (verkort) Inleiding. De elektronische handtekening I. Wat is een elektronische handtekening a. Terminologie b. Een aantal toepassingen van elektronische handtekeningen c. De definitie van elektronische handtekening in artikel 1322 B.W. d. De definitie van elektronische handtekening in de Certificatiedienstenwet II. De inpassing van de elektronische handtekening in het Belgische recht: juridisch statuut van de elektronische handtekening a. Inleiding b. Het juridische statuut van de elektronische handtekening onder het nieuwe artikel 1322 B.W. c. Het juridische statuut van de elektronische handtekening onder artikel 4, § 4 en 5 van de Certificatiedienstenwet d. De hybride handtekening of de gematerialiseerde elektronische handtekening III. Certificatie en certificatiedienstverlening a. De deelnemers aan het certificatieproces b. Certificaten c. Het juridische statuut van de certificatiedienstverleners d. Het juridische statuut van de certificaathouder IV. Enkele specifieke toepassingen van de elektronische handtekening in de wetgeving van toepassing op de private sector a. De elektronische arbeidsovereenkomst b. Overheidsopdrachten c. Enkele bepalingen uit het Wetboek Vennootschappen d. Maatregelen m.b.t. schulden inzake sociale zekerheid e. Bedrijfsrevisoren Besluit
Keywords: Elektronische handtekening; Internet -- Recht; Verbintenissenrecht -- België