Psychologie : oefenboek : vragen - Dumoulin, François, ....-; Brysbaert, Marc, 1963- (Gent : Academia Press, 2009)
Dit gereviseerde oefenboek (vragen) bevat dezelfde achttien hoofdstukken als het handboek zelf. Voor elk hoofdstuk hebben we achtereenvolgens vragen over de hoofdlijnen en de kernbegrippen, ja/nee-vragen en vierkeuzevragen gemaakt. Bovendien bevat dit oefenboek per hoofdstuk enkele doordenk- en toepassingsvragen. In combinatie met de opgedane theoretische kennis en de juiste houding kun je hiermee een aantal bruikbare beroepscompetenties ontwikkelen. In het tweede deel van het oefenboek (antwoorden en samenvattingen) zijn de antwoorden te vinden. De ja/nee-vragen zijn nieuw. Uit onderzoek is gebleken dat bij voldoende aantallen vragen tentamens met ja/nee-vragen even goed als vierkeuzevragen kunnen voldoen aan eisen van betrouwbaarheid en validiteit bij het toetsen. De gedeeltes over de hoofdlijnen en de kernbegrippen kunnen ook dienen als een samenvatting.
Keywords: Psychologie