Pinkhof compact medisch woordenboek - Van Everdingen, Jannes Jacob Egge, 1952-; van den Eerenbeemt, A. M. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu van Loghum, 2010)
Pinkhof Geneeskundig woordenboek, al bijna een eeuw lang ongeëvenaard als toonaangevend naslagwerk voor medische professionals en studenten geneeskunde, heeft nu een compacte editie. Pinkhof compact medisch woordenboek, vakinhoudelijk en taalkundig natuurlijk even betrouwbaar, is geschikt voor een snelle naslag tijdens college, op de werkvloer of onderweg.Deze handzame uitgave telt 42.000 trefwoorden, tien procent minder dan de grote editie. Zoveel vakkennis op de vierkante decimeter is mogelijk door beknopte omschrijvingen, lexicografische aanpassingen en een nieuw ontwerp. Waar zinvol wordt bij kernbegrippen doorverwezen naar de grote editie voor kennisverdieping. De redactie werkt samen met tientallen gerenommeerde specialisten in Nederland en heeft sinds 2006 duizenden begrippen geactualiseerd dan wel toegevoegd.Wat maakt Pinkhof Compact medisch woordenboek bijzonder?uitgebreidste medische zakwoordenboek in Nederlandca. 42.000 trefwoorden, incl. ca. 2000 nieuwe begrippenaantrekkelijk geprijsdhandzaam formaatactuele informatie in beknopte omschrijvingennieuwe spellinginclusief Terminologia Anatomica
Verklarend Nederlands.
Keywords: Geneeskunde -- Woordenboeken; Dictionaries -- Medical