Pinkhof geneeskundig woordenboek - Van Everdingen, Jannes Jacob Egge, 1952-; van den Eerenbeemt, A. M. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2012)
Ruim 6000 nieuwe trefwoorden, o.a. uit recente leerboeken en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, zoals ‘e-health', ‘ETEC', ‘gynaecocardiologie' en ‘nervus Oomenius'. Profieltermen met gedetailleerde informatie. 3500 taaltips over spelling, uitspraak, toepassing en verwarbaarheid van begrippen, zoals bij ‘aclasie, aplasie, aclusie, occlusie' en ‘hyoglossus, hypoglossus'. Honderden vaktermen uit Vlaanderen. Uitspraakaanwijzingen en klemtoonaanduidingen. Trefwoordartikelen over spelling en grammatica van medisch Latijn, Grieks en Engels. Spelling in overeenstemming met: - officiële Woordenlijst (‘Groene boekje') - Terminologia Anatomica - Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde - Nederlandstalige versie van ICD-10 (2012) Vernieuwde vormgeving en verbeterde indeling van de trefwoordartikelen Nieuw: vaktaalspelling Bestemd voor de zorgsector in Nederland en België. Sluit optimaal aan bij woordbeeld in internationale vakliteratuur. Opgenomen bij duizenden trefwoorden, zoals bij ‘non-hodgkinlymfoom/non-Hodgkinlymfoom'. Vormt deels een aanvulling op de officiële spellingregels. Niet verplicht gesteld, maar naar keuze toe te passen. Ontwikkeld in nauwe samenwerking met: - de Nederlandse Taalunie, makers van de Woordenlijst Nederlandse Taal (het ‘Groene boekje') - de vertaalcommissie van het WHO-FIC Collaborating Centre (RIVM), verantwoordelijk voor de Nederlandstalige versie (2012) van de ICD-10 Verkrijgbaar in twee digitale edities: - pc-editie (Windows 7 en lager) - online-editie (browser + www.pinkhof.eu) Pinkhof Geneeskundig woordenboek is bestemd voor studenten en professionals in de medische sector in Nederland en België.
Verklarend Nederlands.
Keywords: Geneeskunde -- Woordenboeken