Personeelsbeleid in lokale besturen : slimme besturen investeren in menselijk kapitaal - Hondeghem, Annie, 1960-; Platteau, Eva, 1982-; Praet, Carl, ....- (Brugge : Vanden Broele, 2012)
De goede werking van lokale besturen hangt in grote mate af van de manier waarop het menselijk kapitaal wordt aangewend. Slimme besturen besteden dus voldoende aandacht aan een goed personeelsbeleid. Dit handboek wil hen hierbij helpen. Hoe kan personeelsbeleid het strategisch beleid ondersteunen? Welke personeelsinstrumenten kunnen ingezet worden? Hoe kan een evenwicht gevonden worden tussen mens en organisatie? Het zijn maar enkele van de vele vragen die in dit boek beantwoord worden. Theoretische concepten en praktijkvoorbeelden gaan hierbij steeds hand in hand. Een onmisbare inspiratiebron voor iedereen die timmert aan een modern personeelsbeleid in zijn bestuur!
Keywords: Lokaal bestuur; Lokale besturen -- Personeelsbeleid; Personeelsbeleid