Essays over de leraar en de toekomst van de lerarenopleiding - Vanderlinde, Ruben, 1979-; Rots, Isabel, 1975- (Gent : Academia Press, 2013)
In dit boek presenteren 35 auteurs in 23 essays hun persoonlijke reflectie bij een aantal actuele thema's met betrekking tot de toekomst van de lerarenopleiding. Zeven thema's passeren de revue: 1) Identiteit van leraren en hun basiscompetenties, 2) Werkplekleren en professionalisering, 3) Onderzoek in de lerarenopleiding, 4) Vakdidactisch onderzoek, 5) Professionalisering van lerarenopleiders, 6) Diversiteit in de lerarenopleiding, en 7) Lerarenopleiding: verleden en toekomst. Met deze essays willen de auteurs de lezer uitnodigen tot reflectie, maar willen ze ook bijdragen aan het ruimer maatschappelijk debat over de toekomst van de leraar en zijn/haar opleiding. Dit boek is opgedragen aan professor Antonia Aelterman die op 1 oktober 2013 professioneel afscheid neemt van de Universiteit Gent. Het boek is niet opgevat als een klassiek ‘liber amicorum', maar als een bundeling van essays die aansluiten bij die thema's die de ‘rode draad' vormden in het werk van professor Aelterman.
Mottart, André
Vakgroep Onderwijskunde (PP06)
Keywords: Lerarenopleiding -- Vlaanderen