Sociologie : een hedendaagse inleiding - Bracke, Piet, 1961-; Van Houtte, Mieke, 1971-; Van de Putte, Bart, 1973-; Vermeersch, Hans, 1976- (Gent : Academia press, 2013)
De wereld verandert razendsnel. Het zwaartepunt van de economie verschuift van West naar Oost, we staan voor ecologische uitdagingen, de vergrijzing en ontgroening doen de welvaartsstaat kraken, jongens én meisjes volgen massaal hoger onderwijs, de kerken lopen leeg en ‘wellnesscentra' vol, het huwelijk maakt plaats voor een verscheidenheid aan samenleefvormen, depressie lijkt alomtegenwoordig, maar we leven langer dan ooit tevoren… Het is niet eenvoudig om de betekenis, de oorzaken en de gevolgen van deze fenomenen te begrijpen. Misschien kan de sociologie, als wetenschap die de samenleving bestudeert, hier een handje helpen. Sociologie, een hedendaagse inleiding is een eerste kennismaking met de studie van de samenleving. Het boek streeft naar het combineren van theoretisch inzicht én praktische toepassing. Aan de hand van illustraties en actuele voorbeelden tonen de auteurs hoe de sociologie kan bijdragen tot een beter begrip van de samenleving, en haar impact op ons leven.