Klinische neuropsychologie. - Kessels, Roy, ....-; Eling, Paul (Paulus Alphons Theresia Maria), 1951- (Amsterdam : Boom, 2012)
Dit inmiddels klassiek geworden Nederlandstalige overzicht van de klinische neuropsychologie beschrijft de 'state of the art' van de belangrijkste theorie?n, methoden en empirische gegevens die relevant zijn voor iedereen die te maken heeft met pati?nten met hersendisfuncties. In deze uitgave zijn alle hoofdstukken geheel herzien en opnieuw geformuleerd, veelal ook door nieuwe auteurs. Het eerste deel bevat een aantal algemene hoofdstukken, over onder meer de historische basis, de methodologie van neuropsychologisch onderzoek en de praktijk van de neuropsychologie. In het tweede deel wordt ingegaan op de verschillende cognitieve functies, zoals waarneming, taal en geheugen, en de stoornissen op dat gebied. Het derde deel omvat hoofdstukken over de voor de neuropsycholoog belangrijkste neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Dit boek biedt een grondige basiskennis.
Herziene versie van de gelijknamige versie die eerder verscheen bij Boom onder red. van Betto Deelman e.a.
Vinghoets, Guy
Keywords: Neuropsychologie; Klinische psychologie