Toveren met jongeren in woelige tijden : hoe therapeuten vrijwillig jongeren helpen hun koers te varen. - De Jonghe, Ingrid, ....- (Tielt : LannooCampus, 2013)
Dat er nood is aan meer opvang voor jongeren met psychische problemen is geen nieuws. De korte, oplossingsgerichte aanpak van tejo is dat wel: jongeren kunnen er onmiddellijk terecht wanneer ze hulp nodig hebben zodat de situatie niet escaleert. Toveren met jongeren geeft een inkijk in de dagelijkse praktijk van het inloophuis: Hoe organiseer je een sociale onderneming waar vrijwilligers het engagement aangaan om jongeren te helpen hun eigen koers te varen? Niet het zoveelste boek over de problemen van jongeren, maar wel over de maatschappelijke tendensen die deze problemen veroorzaken. Een boek over jeugdtherapie, voluntarisme en solidariteit maar ook over ambachtsvreugde en organisatiedynamiek. Met de visie van o.a. Paul Verhaeghe, Dirk De Wachter en Bruno Vanobbergen.
Keywords: Geestelijke gezondheidszorg -- Jeugd; Ambulante geestelijke gezondheidszorg; Vrijwilligerswerk