Meisjes zus, jongens zo : hoe omgaan met gender op school - Van Thienen, Jos, ....- (Tielt : LannooCampus, 2013)
Deze bundel met twaalf bijdragen belicht het volledige scala van het onderwerp 'gender' in het onderwijs. Alle aspecten die samenhangen met de verschillen tussen man en vrouw komen in de bijdragen aan bod. Het is een van de eerste publicaties die deze thematiek in de volle breedte beschrijft. In de bijdragen komen aan de orde: feminisering van het beroep leraar, verschillen in prestaties tussen jongens en meisjes, relationele agressie, leermiddelen en leerinhouden, nieuwe didactieken en de uitwerking op de leerlingen, omgaan met verschillen, holebi's in het onderwijs en toekomstig beleid. De artikelen zijn vrijwel identiek opgebouwd met aandacht voor probleemstelling, beschouwende bijdragen en empirische gegevens. Iedere bijdrage wordt afgesloten met: Goed om te weten, Alvast even reflecteren en Meer lezen? De bijdragen komen alle van Vlaamse auteurs, maar de thematiek en de beschrijvingen zijn prima bruikbaar voor de Nederlandse onderwijssituatie. © NBD Biblion
Artikelen over alle aspecten van verschillen tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen in het onderwijs.