De nieuwe coöperatie : tussen realiteit en utopie - Lotens, Walter, 1942-; Pinxten, Rik, 1947-; Docx, Bob, ....-; Van Opstal, Wim, ....- (Leuven : LannooCampus, 2013)
Inzicht in de belangrijkste coöperatieve initiatieven uit heden en verleden, met aandacht voor het lokale én het mondiale. Het coöperatieve gedachtegoed is terug van weggeweest. Het situeert zich op het kruispunt tussen utopie en realisme, tussen staat en burgers, tussen het economische en het sociale. Dit boek is een kritische zoektocht naar inspiratie. Via interviews met enthousiaste ondernemers en wetenschappelijke onderzoekers, maar ook via historische en geografische excursies. Walter Lotens zoekt zowel in het Noorden als in het Zuiden naar de polsslag van anders gaan werken in tijden van neoliberalisme.