De pauzeknop : time-out voor jongeren - Sel, Katrien, 1989-; D'oosterlinck, Frank, 1962- (Tielt : Lannoo, 2013)
Ongeren met problemen hebben nood aan een korte pauze. In de Kruiskenshoeve te Sint-Laureins vinden probleemjongeren een plek om tot rust te komen en te herbronnen. Door hen uit hun moeilijke situatie te halen, hun een uitnodigende omgeving aan te bieden met steun vanuit een relatie, herontdekken deze jongeren hun eigen sterktes en zwaktes en worden ze aangemoedigd hiermee aan de slag te gaan. De Pauzeknop. Time-out voor jongeren neemt de lezer mee doorheen dit project. Vertrekkend vanuit een wetenschappelijke analyse beschrijft het boek de 'werkbare elementen' op de hoeve en de omgeving. Het situeert deze in de literatuur en komt tot een bruikbare, ruimer inzetbare time-outmethodiek. Met de concrete methodiek van De Kruiskenshoeve als vertrekpunt, is De pauzeknop. Time-out voor jongeren een inspirerend werk voor ouders, begeleiders, leerkrachten, jeugdwerkers en iedereen die professioneel of persoonlijk wel eens geconfronteerd wordt met jongeren die het moeilijk hebben.