De big data revolutie : hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden. - Mayer-Schönberger, Viktor, 1966-; Mayer-Schönberger, Viktor, 1966-; Cukier, Kenneth, ....-; Scherpenisse, Wim, ....- (Amsterdam : Maven Publishing, 2013)
De hoeveelheid opgeslagen informatie neemt snel toe. Die digitale gegevens worden steeds beter geanalyseerd, waardoor bedrijven als Google en Twitter bijvoorbeeld het verloop van een griepvirus of de uitslag van de verkiezingen kunnen voorspellen. Wat zijn hiervan de gevolgen voor ons denken, werken en leven?
1. Nu 2. Meer 3. rommeligheid 4. Correlaties 5. Dataficatie 6. Economische waarde 7. Gevolgen 8. Risico's 9. Controle 10. Straks