Bevoegdheden van de ondernemingsraad - Matthijssens, Ria, ....-; M-ProConsult (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium, 2013)
De voortschrijdende wetgeving op sociaalrechtelijk en arbeidsrechtelijk vlak is ook aan de ondernemingsraad niet ongemerkt voorbijgegaan. Het fundament van de taken van de ondernemingsraad is vastgelegd in artikel 15 van de bedrijfsorganisatiewet. Een flink deel van de uitvoering van deze opdrachten werd nadien geconcretiseerd door de CAO nr. 9 van de Nationale Arbeidsraad. Ook tal van wetten, besluiten en overeenkomsten grepen in op het bevoegdheidsterritorium van de ondernemingsraad.
Keywords: Beleid -- Ondernemingen