Subsidiologie - hoe overheden verenigingen kunnen ondersteunen : theoretische en wettelijke kaders en praktische verkenning - Redig, Guy, 1953-; Anciaux, Bert, 1959- (Mechelen : Kluwer, 2013)
Veel verenigingen zijn voor een groot deel afhankelijk van de steun die ze krijgen van lokale overheden. Auteurs Guy Redig en Bert Anciaux beschrijven de vele mogelijkheden en zoomen in op de meest voorkomende systemen en instrumenten. Ze belichten voor elke vorm van subsidie de wettelijke en maatschappelijke aspecten en wegen de verschillende keuzes tegen elkaar af. Daarna leggen ze ook uit hoe zowel de verenigingen als de lokale besturen samen een goed gefundeerd ondersteuningsbeleid kunnen uitwerken. De inzichten die in dit werk aan bod komen zijn toegespitst op het verenigingsleven binnen cultuur, jeugd en sport, maar ze bieden ook verheldering voor o.a. de zorg-en hulpverleningssectoren. Zowel het Vlaamse, het provinciale als lokale niveau komen aan bod.
Keywords: Overheid -- Subsidies; VZW's.