Sociaal-cultureel en educatief werk : het beleid in Vlaanderen - een wegwijzer - De Laeter, Davy, ....-; Lemahieu, Tom, ....-; Vermeersch, Lode, ....- (Mechelen : Wolter Kluwer Business, 2013)
Vlaanderen kent een sterk vertakt sociaal-cultureel en educatief netwerk. Dat omvat naast jeugdwerk, amateurkunsten, bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra, sociaal-cultureel volwassenen werk en zelforganisaties ook samenlevingsopbouw, basiseducatie, volwassenenonderwijs en erfgoed. Deze caleidoscoop aan initiatieven vraagt uiteraard om een beleid. Maar wat is beleid, wie maakt het en hoe komt het tot stand? En hoe vind je je weg in lokale, regionale en federale instellingen, in het middenveld en tussen staatshervormingen, witboeken, groenboeken, wetten, decreten, verklaringen, beleidsnota's en begrotingen? Dit handboek is een wegwijzer voor iedereen die een antwoord zoekt op deze en andere vragen. Het is opgevat als een inleiding en maakt het soms taaie beleidsjargon verteerbaar voor iedereen. Het richt zich daarmee tot studenten, docenten, beroepskrachten, toekomstige en – wie weet – ook huidige beleidsmakers.
Dossier bij de losbladige uitg. Gids sociaal-cultureel en educatief werk
Keywords: Sociaal-cultureel werk -- Vlaanderen -- Beleid