Professioneel omgaan met diversiteit - Willems, Sara, 1977-; Mertens, Jos, ....- (Mechelen : Kluwer, 2013)
Inhoudstafel “Professioneel omgaan met diversiteit” biedt een overzicht van de diversiteit in de Belgische samenleving, en van de uitdagingen voor (de opleiding van) zorgverstrekkers in de gezondheids- en welzijnssector. Dit cahier biedt het een aantal nuttige adviezen die kunnen gebruikt worden bij o.a. de opleiding van toekomstige hulpverleners. Bovendien reikt dit boek, geschreven door academici en ervaren hulpverleners, een aantal theoretische kaders aan om beter te leren omgaan met diversiteit in de praktijk. Daarom werden naast de theoretische onderbouwing, ook heel wat voorbeelden uit de praktijk opgenomen. Het boek omvat onder meer: *Praktische adviezen om professioneel om te gaan met diversiteit a.d.h.v. casussen *Valkuilen en succesfactoren van een aantal concrete projecten uit de dagelijkse praktijk *Aanwijzingen om op zoek te gaan naar meer diepgaande informatie