Expeditie PAV : Project Algemene Vakken in theorie en praktijk - De Mesmaeker, Eva, ....-; Van Looy, Linda, ....-; Janssens, Isabelle, ....-; Placklé, Inge, ....- (Brussel : ASP, 2012)
Project Algemene Vakken (PAV) is een relatief nieuw vak waarbij een aantal vakken in een nieuw kleedje worden gestoken en worden samengebracht onder de noemer ‘projecten'. Binnen PAV worden leerlingen voorbereid op het zelfstandig functioneren in de maatschappij en op de werkvloer. Projectmatig werken op maat met een vaak zeer verscheiden leerlingenpubliek vereist van de PAV-leraar een hoge mate aan flexibiliteit en professionalisering. Ook directies en lerarenopleiders dienen zich hiervan bewust te zijn. Expeditie PAV is ontwikkeld als een praktisch instrument voor leraren en lerarenopleiders secundair onderwijs. Met een aantal in de praktijk uitgeteste projecten en concreet uitgewerkte lesmaterialen is Expeditie PAV een blijvende bron van inspiratie voor al wie betrokken is bij de didactiek en de praktijk van het vak. Expeditie PAV werd samengesteld door de actiegroep vakdidactiek van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs (BEO). De medewerkers zijn tevens onderzoekers aan de lerarenopleiding IDLO van de Vrije Universiteit Brussel en leraren PAV uit de verschillende onderwijsnetten. Bij het boek Expeditie PAV hoort een cd-rom met kant-en-klare lesmaterialen die bovendien naar eigen inzichten kunnen worden aangepast.
Mottart, André
Keywords: Beroepsonderwijs -- Didactiek; PAV